karmaniola blog

Ενημέρωση από τη δίκη της Σ.Π.Φ. (συνεδριάσεις 86η-88η)

January 4th, 2014  |  Published in ενημερώσεις-νέα

Senza-titolo-1

Η ενημέρωση γίνεται από αλληέγγυους στην οργάνωση και μας αποστέλλεται μέσω mail

88η Συνεδρία

Συνεχίστηκε η ανάγνωση εγγράφων.

Συνεδρίαση 87η

Σύντροφος της ΣΠΦ στην αρχή της συνεδρίας διέκοψε την ομαλή ροή της δίκης παίρνοντας τον λόγο σχετικά με όσα είχαν ακουστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα δήλωσε: “Αφού πλέον μπήκαμε στο τελευταίο βούλευμα, θέλω να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με την παρουσίαση της υπόθεσης της ΣΠΦ. Όπως γνωρίζεται οι ανακριτικές και διωκτικές αρχές έχουν διαπράξει την τέλεια αντίφαση. Στην υπόθεση του Δεκέμβρη εμφανίζουν τρεις από εμάς που έχουμε αναλάβει την ευθύνη της συμμετοχής μας στη Συνωμοσία ως αρχηγούς, που δίναμε εντολές σε άτομα που δεν έχουν καμία σχέση μαζί μας. Απ’ τη μία λοιπόν μας χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατική οργάνωση αναρχικών και απ’ την άλλη αποδίδουν σε κάποιους από εμάς τον ρόλο των αρχηγών. Το ερώτημα είναι απλό. Πώς γίνεται οι αναρχικοί να έχουν αρχηγούς; Ως αναρχικοί είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Κι όμως διαβάζουμε δημοσιεύματα που μιλάνε για ηγετικά στελέχη, για αρχηγούς, για εντολές που δίνονται μέσα απ’ τις φυλακές. Όλα αυτά βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με τη συλλογιστική των εισαγγελέων που λίγο καιρό πριν, άσκησαν εναντίων μας δίωξη για ηθική αυτουργία στο διεθνές “σχέδιο Φοίνικας”.

Ο λόγος της δίωξής μας είναι ο χαιρετισμός που απευθύναμε από αυτήν εδώ τη δικαστική αίθουσα στους συντρόφους του παράνομου τομέα της ΣΠΦ που ανατίναξαν το αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού. Όμως η έννοια της ηθικής αυτουργίας προϋποθέτει την ύπαρξη διαχωρισμένων ρόλων. Για να υπάρχει ο ηθικός αυτουργός υπάρχει και ο φυσικός αυτουργός. Δηλαδή ο εγκέφαλος και ο χειρωνάκτης, ο εντολέας και ο εντολοδόχος. Θα μπορούσα να κάθομαι ώρες και να απαριθμώ ένα προς ένα την έλλειψη στοιχείων που διαμορφώνουν μία τέτοια συλλογιστική και κατασκευάζουν μία τέτοια κατηγορία. Υπάρχουν αναρίθμητες αντιφάσεις που αποδομούν πλήρως την κατηγορία των διευθυντικών ρόλων. Όμως ούτε τώρα ούτε ποτέ δεν επιλέξαμε την ποινική ερμηνεία των κατηγοριών. Αντίθετα πάντα όλες μας οι τοποθετήσεις γίνονται υπό το πρίσμα της αναρχικής οπτικής. Γι’ αυτό δεν θα αντιμετωπίσουμε την κατηγορία του διευθυντικού ρόλου ως κατηγορία, αλλά ως συκοφαντία. Είναι γνωστό πως σε κάθε πόλεμο η προπαγάνδα παίζει καθοριστικό ρόλο. Ο Γκέμπελς, ο υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ, έλεγε: “Λέγε λέγε, κάτι θα μείνει…”. Στην περίπτωση του αναρχικού αντάρτικου πόλης, η εξουσία χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να εμφανίσει τέρατα και αντεστραμμένες πραγματικότητες.

Πόσες φορές δεν ακούσαμε για τον κίνδυνο της ανθρώπινης ζωής τυχαίων περαστικών, πόσες φορές κυβερνητικά κτήρια, πρεσβείες ή φυλακές που δέχτηκαν τις επιθέσεις μας, δεν παρουσιάστηκαν ως περιουσία του κοσμάκη, ή πόσες φορές βασανιστές μπάτσοι και νεοναζί δε βαφτίστηκαν “αθώα” θύματα. Όμως η εξουσία δεν αρκείται μόνο σε αυτό. Δε διστάζει να μας συκοφαντήσει παρουσιάζοντάς μας ως μία αναπαράσταση του εαυτού της. Μας εμφανίζει ως μία ιεραρχικά δομημένη οργάνωση με αρχηγούς, μέλη, καθήκοντα, κυρώσεις, εντολές και διαταγές. Προσέξτε την παραφροσύνη. Γνώριμες λέξεις της εξουσίας, όπως αρχηγοί, εντολές, κυρώσεις, πλαστογραφούνται για να αποδοθούν σε μας. Μα ακριβώς ο λόγος που επιλέξαμε να δημιουργήσουμε τη ΣΠΦ είναι γιατί αντιπαθούμε τους αρχηγούς, αρνούμαστε τις εντολές και παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας. Η ΣΠΦ είναι μια αναρχική-αφορμαλιστική οργάνωση που στηρίζει το δίκτυο της FAI-IRF. Είμαστε αναρχικοί γιατί δε δεχόμαστε ούτε αρχηγούς, ούτε ακολουθητές. Είμαστε αφορμαλιστές γιατί δεν αποδεχόμαστε συγκεντρωτικά μοντέλα και φόρμες που γεννούν ειδικεύσεις και ρόλους. Ο ρόλος του αρχηγού, του εκτελεστή, του θεωρητικού, του ληστή, του βομβιστή περιορίζουν τη δημιουργικότητα του εαυτού μας και δημιουργούν την αυθεντία. Δηλαδή την άτυπη εξουσία των κοινωνικών σχέσεων που γεννά τη θεσμική εξουσία. Οι άνθρωποι που αποδέχονται τους ρόλους της εξουσίας, παύουν να επικοινωνούν και απλά εκτελούν καθήκοντα. Για εμάς οι σχέσεις είναι ρευστές και βασίζονται στην εξέλιξη των ικανοτήτων του καθενός μας.

Ο Μαξ Στίρνερ που αναφέρθηκε απ’ τον εισαγγελέα στην προηγούμενη συνεδρία, στο βιβλίο του “Ο μοναδικός και το δικό του”, έγραψε “θεμελίωσα την υπόθεσή μου στο τίποτα”. Αν και ο ίδιος ο Στίρνερ ήταν ένας ακαδημαϊκός διανοητής, και δεν είχε καμία σχέση με τον αναρχοατομικισμό της πράξης, εντούτοις έθεσε έξυπνα τα θεμέλιά του. Το “τίποτα” του Στίρνερ είναι η διαρκής εξέλιξη, είναι το σημείο που ο κτίστης είναι συνάμα και καταστροφέας, είναι η αιώνια αρχή που εκμηδενίζει τα πάντα γεννώντας διαρκώς το καινούργιο. Σε αυτήν την συλλογιστική δεν χωράνε αρχηγοί και υποτακτικοί. Παρόλα αυτά η εξουσία επιμένει να μας εμφανίζει ως απεικόνιση για να αρνηθεί την υπόστασή μας. Αυτό είναι το δεύτερο βήμα του πολέμου μετά την προπαγάνδα. Αρνείσαι την ύπαρξη του εχθρού. Η εξουσία λέει: “Δεν υπάρχουν αναρχικοί, υπάρχουν παρανοϊκοί τρομοκράτες που δίνουν εντολές, διαθέτουν αόρατα διευθυντήρια και στρατολογούν μέλη στους σκοτεινούς σκοπούς”. Ξεχνώντας πως έτσι μας παρουσιάζει καθ’ εικόνα και ομοίωσή της. Δε μου αρέσει να μακρηγορώ μιλώντας για τα αυτονόητα. Κλείνοντας θα χρησιμοποιήσω μια φράση απ’ την ιστορία του Ηροδότου. Ήταν κάποτε τρεις Πέρσες που συζητούσαν για το ιδανικό πολίτευμα, ο ένας υποστήριζε τη μοναρχία, ο δεύτερος την ολιγαρχία και ο τρίτος είπε: “Ούτε γαρ άρχειν ούτε γαρ άρχεσθαι εθέλω…”, “Δε θέλω ούτε να εξουσιάζω, ούτε να εξουσιάζομαι…”. Αυτή είναι η αρχή που χαρακτηρίζει τις σχέσεις μας μέσα στη Συνωμοσία.

Συνεδρίαση 86η

Ξεκίνησε η ανάγνωση εγγράφων που σχετίζονται με τις συλλήψεις ατόμων τον Δεκέμβρη του 2010. Τα άτομα αυτά έχουν αρνηθεί την οποιαδήποτε σχέση τους με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Αξίζει να σημειωθεί πως οι διωκτικές και δικαστικές αρχές σ’ αυτή την υπόθεση έχουν κατηγορήσει και συντρόφους-μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Συγκεκριμένα μάλιστα τρεις από αυτούς τους χαρακτήρισαν ως “διευθυντικά στελέχη-αρχηγούς” που έδιναν εντολές στους συλληφθέντες του Δεκέμβρη.

ΠΗΓΗ

Tags: , , , ,

Your Comments

Search

Categories

anti-mail@mail.com

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να δημοσιεύουμε τις ενημερώσεις σας ή τον λόγο σας ( ή για όποιον δήποτε άλλο λόγο ) στο mail: anti-mail@mail.com

Άκου ζωντανά 105 fm

105fm_logo-bones
............................................................


Search

Άκου ζωντανά 105 fm

105fm_logo-bones

............................................................

anti-mail@mail.com

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να δημοσιεύουμε τις ενημερώσεις σας ή τον λόγο σας ( ή για όποιον δήποτε άλλο λόγο ) στο mail: anti-mail@mail.com

Archives

Tags

17Ν 105fm 325 A.L.F. FAI-IRF O ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑΣ punk Άμεση δράση Ανάληψη ευθύνης Αναρχικό Μεταφραστικό/Εκδοτικό εγχείρημα Έρεβος Αναρχικό Στέκι Ναδίρ Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Αντάρτικο Πόλης Αντιφασισμός Ατομικισμός/Αναρχικός Ατομικισμός Αφίσες Εκδόσεις Dark Matter Εξεγερσιακό Κομάντο Ματέο Μορράλ Εξεγερσιακός Αναρχισμός Μέτωπο Αναρχομηδενιστικής Συνείδησης για τη διάχυση του Αρνητικού Μαύρη Διεθνή Μηδενισμός/Αναρχικός μηδενισμός Μπροσούρες-Περιοδικά Νέα Αναρχία Οικοαναρχισμός Σ.Π.Φ. Φυλακές αντιρατσισμός απεργία πείνας βιβλία δίκες διαδηλώσεις-πορείες εγχείρημα αντιπληροφόρησης της Νέας Αναρχίας Inter Arma εκδηλώσεις εξεγερσιακή αλληλεγγύη καλέσματα καταλήψεις καταστολή κρατικές δολοφονίες μπάτσοι - tv - νεοναζί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί πολιτικοί κρατούμενοι προκηρύξεις προσφυγικό - μεταναστευτικό σαμποτάζ στέγαση
January 2014
M T W T F S S
« Dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ceb1

............................................................

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3-rfZkr49eA]

............................................................

Ποίηση

Γράμμα στο γιο μου

Χελιδονόπουλο
και χουλιγκανόπουλο
σου γράφω τούτες τις αράδες
από τη χώρα του μαύρου μεροκάματου
χρόνια φωτός
και το υγρόμετρο βαράει κόκκινο
εσύ είσαι το μέλλον
και η νιότη του κόσμου
σήκωσε τα μανίκια
βάλ’ τα χέρια στο χώμα
σκάψε μια τρύπα
και χώσε μέσα
τ’ ανθρώπινα απομεινάρια
παρακαταθήκη
για τον αρχαιολόγο
της νέας χιλιετίας
και να θυμάσαι πάντα
πατρίδα έχουν μόνο οι δειλοί
να μην ξεχνάς ποτέ
να είσαι σκύλος μαύρος
και αλήτης

Νετσαγεφικούς χαιρετισμούς και τούτα τα χριστούγεννα
Ο γέρος σου

drunk

-----

Στο κατόπι της επικηρυγμένης λευτεριάς

Ένα γλαυκοπούλι εισβάλλει σ’ εθνική επικράτεια

Κινητοποιούνται τα στρατά
ξαραχνιάζεται το κύτος ενός υποβρυχίου…

Σε κάθε γωνιά τοιχοκολλάται
Εκτελέστε τους!
Αποτρέψτε πάσα διαφυγή και εκμυστήρευση του μπλε αποδημητικού!

Blue-Bird

.

.

.

.

.

-----

............................................................

Αφίσσα-Φοίνικας

BZqnD40CcAAUgjo

afissa_proti

leyteria-mayro

afisa_mauropoulos_mytilini_2012

dokim1-telikcebf

anwnimo-11000_antigrafo

afisa9zaaop

28DaysLater_001A

parelaseis-10

poly-klapsa1-copy

antifa
antifasistiki-1-2013
antifa3

lab5

afisa-teliko5b5bj2

Videos

[vimeo]http://vimeo.com/83099879#at=0[/vimeo]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_2HDsXugKxw[/youtube]

[vimeo]http://vimeo.com/37591744[/vimeo]

............................................................

0_2

ma8itika-copy

anti1

antifa14

tumblr_miwn91ebxz1s768fro1_1280
tumblr_mjktgr57pa1s768fro1_500
tumblr_mloiepcrnn1s768fro1_1280

1

21

3

41

aftok-mme

lampros1

cf8341

cf8311

ΑΝΔΡΕΑ-ΣΠΥΡΟ-251x300ΛΥΚΟΙ-268x300keep_the_fight___9398_


css.php