Μια κριτική περί δημοσιεύσεων στο athens.indymedia.org

 

Μια κριτική περί δημοσιεύσεων στο athens.indymedia.org

6 Ιανουαρίου 2014 στείλαμε σε 2 site κείμενο σχετικά με τον «ξυλοδαρμό ναξάκη» , στο athens.indymedia.org και στο karmaniola.squat.gr. Το athens.indymedia.org επέλεξε να το βάλει στα κρυμμένα με την δικαιολογία , που έδωσε «κάποιος» στο irc, ότι χρησιμοποιείται σαν βασικό επιχείρημα το «φαινόμενο» φυλακή.

Από ότι φαίνεται οι διαχειριστές του athens indymedia αποφάσισαν να κάνουν πολύ επιλεκτικές δημοσιεύσεις σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους και την δική τους αντίληψη, πράγμα που δεν κατακρίνουμε σαν πρακτική, διότι σαφώς και δεν χρειάζεται να δημοσιεύουν ότι τους στέλνετε από τον οποιονδήποτε. Στο athens.indymedia.org, όμως, τον τελευταίο καιρό βλέπουμε, με μεγάλη μας λύπη, δημοσιεύσεις από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΕΚ, δημοσιεύσεις οι οποίες δεν συνάδουν με την προσπάθεια για διάχυση του Αναρχικού λόγου. Προφανώς προτιμούν να δημιουργήσουν συντροφικές σχέσεις με την ρεφορμιστική αριστερά, παρά να ισχυροποιήσουν τους δεσμούς μαζί μας. Βάση αυτού του συμπεράσματος θλιβόμαστε για τον χρόνο που σπαταλήσαμε την περίοδο που το athens indymedia είχε δεχτεί καταστολή και τρέχαμε σε μικροφωνικές και βγάζαμε αφίσες σαν και αυτή που στέλνουμε μαζί με αυτό το κείμενο ( η οποία δεν τυπώθηκε ποτέ διότι επιλέχτηκαν άλλες αφίσες και δράσεις εκείνη την περίοδο ).

Δεν κρατάμε κακία αλλά μας δημιουργείτε ακόμα μια απορία, εμείς στείλαμε οικιοθελώς το κείμενό μας στο athens indymedia προκειμένου να εκφράσουμε και την δική μας άποψη επί του θέματος, το κείμενό μας μπήκε στα κριμένα την στιγμή που το κείμενο της ΣΠΦ είχε δημοσιευτεί ήδη κανονικά, ενώ η ίδια η οργάνωση έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν επιθυμεί την δημοσίευση κειμένων και οτιδήποτε έχει σχέση με αυτούς στο athens.indymedia.org.

Μάλλον το όνομά μας δεν είναι αρκετά ηχηρό για να δημοσιεύσουν κείμενό μας, το οποίο δεν συνάδει με την άποψη των διαχειριστών του athens.indymedia.org.

Πραγματικά ελπίζουμε τα «συντρόφια» του athens indymedia να μην βρεθούν προδομένα στο μέλλον από την ρεφορμιστική αριστερά, όπως η CNT από τους αντίστοιχους συνδικαλιστές και την UGT στην Ισπανία του 1936-1939.

Εμείς έχουμε επιλέξει να μην συνεργαζόμαστε με την αριστερά και με λοιπούς εν δυνάμει εξουσιαστές, διότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η διάχυση της Αναρχίας και η εξάπλωση της Ελευθερίας, πράγματα ταυτόσημα για εμάς.

Σύντροφοι από τον «έξω κόσμο»

Από e-mail που στάλθηκε στο Karmaniola blog