Ελβετία: Επιστολή του Marco Camenisch σχετικά με την απεργία πείνας του

Απεργία πείνας από τις 30/12/2013 μέχρι τουλάχιστον τις 26/01/2014 και άρνηση καταναγκαστικής εργασίας από τις 06/01/2014 μέχρι τουλάχιστον τις 26/01/2014: αυτή είναι η συνεισφορά μου στον αντιστασιακό αγώνα και στον αγώνα για ολική απελευθέρωση σε όλον τον κόσμο, μέσα και έξω από τις φυλακές, ενάντια στην καταστολή, την ταξική δικαιοσύνη, τη φυλακή, το βασανισμό, την απομόνωση, το σεξισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τον αποδεκατισμό της ζωής στον πλανήτη.

Έναν αποδεκατισμό των ειδών, ο οποίος ποτέ πριν δεν έφτασε τόσο κοντά σε μια καταστροφή, όπως η εξαφάνιση των δεινοσαύρων (πτώση μετεωρίτη), στην ιστορία του πλανήτη και ο οποίος, πλέον, εκτελείται από τον πατριαρχικό και τεχνοβιομηχανικό πολιτισμό της κυριαρχίας και από την καταπίεση της δολοφονικής εκμετάλλευσης του κεφαλαίου και των κρατών του.

Είναι η συνεισφορά μου στην κοινή επαναστατική αλληλεγγύη, πέρα από τάσεις, για την ελευθερία όλων των φυλακισμένων επαναστατών και όλων των κρατουμένων. Αλληλέγγυους χαιρετισμούς σε όλους εκείνους, που παλεύουν για την ολική απελευθέρωση.

Είναι μια συνεισφορά και ένα κάλεσμα στον αγώνα ένάντια στο συνέδριο των δολοφόνων, που κυριαρχούν στον κόσμο και των λακέδων τους στο Διεθνές Οικονοκιμό Φόρουμ του Νταβός (21/01-24/01/2014), όπου ξεφαντώνουν μέσα στην πολυτέλεια, για να διαπραγματευθούν και στο Νταβός τις εσωτερικές τους διαφωνίες, το ιμπεριαλιστικό μοίρασμα του κόσμου, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο μέσα και έξω από τις χώρες τους, για τη συνέχιση και την ανάπτυξη της λεηλασίας εις βάρος των κοινωνιών, των λαών, των “πόρων” και όλου του πλανήτη με οικονομικούς, στρατιωτικούς και πολιτικούς όρους.

Είναι η συνεισφορά και ο χαιρετισμός μου στο ετήσιο συμπόσιο  (24/1-26/01/2014) των Τούρκων συντρόφων ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την καταστολή, τον βασανισμό, τις μονάδες F-TYP, ένα συμπόσιο πλούσιο σε πρόγραμμα και περιεχόμενο από την ομάδα Grup Yorum.

Ο λόγος, για μια μεγαλύτερη σε διάρκεια απεργία, είναι ένα επεισόδιο, ίσως “μικρής σημασίας”, αλλά κομμάτι, παρόλα αυτά, της καταστολής και αργότερα, θα δώσω λεπτομέρειες ως συμπλήρωμα αυτής της δήλωσης:

Στις 30/12/2013, διατάχθηκα να κάνω ένα τεστ ούρων, ως “ύποπτος για χρήση κάνναβης”. Αφού αυτή ήταν μια αυθαίρετη και εξευτελιστική παρενόχληση, αλλά επίσης και μια πολιτική πρόκληση, αρνήθηκα για λόγους αρχών να υποταχθώ σε αυτήν την κατασταλτική εντολή.

Έτσι, μπήκα στο πειθαρχείο από τις 30/12/2013 εώς τις 04/01/2014 και αφού το τεστ θεωρήθηκε θετικό, εφόσον το αρνήθηκα, σε συνέχεια αυτής της σειράς παραβιάσεων και αναστολών των δικαιωμάτων μου, κατάσχεσαν επίσης τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μου (για έξι μήνες). Φυσικά αυτό ακολουθεί τους εσωτερικούς κανονισμούς, που ορίζουν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ως “μέσο διασκέδασης”, ενώ για πολλούς κρατουμένους, όπως και για μένα, οι υπολoγιστές είναι βασικά εργαλεία για τη συμπλήρωση εγγράφων και για τη δουλειά τους και όσον αφορά εμένα, ένα εργαλείο για τη δημιουργία σχέσεων και την προσωπική και πολιτική μου συνεισφορά. Μια ξαφνική κλοπή του υπολογιστή κάποιου σημαίνει μια τεράστια απώλεια για τους κρατουμένους, που πρέπει να αναδιοργανώσουν τις σχέσεις τους από το μηδέν.

Αλληλεγγύη και αγάπη στους Andi, Gabriel, Mónica και Francisco!

Αλληλεγγύη και αγάπη στους φυλακισμένους της ΣΠΦ στην Ελλάδα, στο Νίκολα, στον Αλφρέντο και σε όσους βρίσκονται στην Ιταλία και στις φυλακές σε όλον τον κόσμο.

Αλληλεγγύη και αγάπη στους μαχητές του σχεδίου “Φοίνικας”, του σχεδίου “Πράσινη Νέμεσις” , της FAI/IRF και σε όλους τους πυρήνες, τα άτομα, τις ομάδες και τους λαούς, που αγωνίζονται σε όλον τον κόσμο.

Για την ολική απελευθέρωση

Marco Camenisch

Lenzburg, Switzerland

06/01/2014

Πηγή: Έρεβος