karmaniola blog

Συγκοπή

January 16th, 2014  |  Published in Αφίσες-κείμενα-μπροσούρες-προκηρύξεις κτλ, ενημερώσεις-νέα

w2-brazilprotest-a-20131024-870x580

Η συγκοπή είναι μια διαδικασία όπου αναστέλεται στιγμιαία η κυκλοφορία του αίματος και η εγκεφαλική λειτουργία προκαλεί ένα ξαφνικό και προσωρινό blackout. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι άσχετα, περιορισμένα σε μια στιγμιαία σύγχυση, αλλά κάποιες φορές μπορεί να είναι χειρότερα. Σε κάποιες περιπτώσεις, αν η διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος στον ανθρώπινο οργανισμό περάσει κάποια συγκεκριμένα όρια, έρχεται ο θάνατος. Ανάμεσα στις άλλες, η “σκοτεινή συγκοπή” -εκείνη με τα μη ταυτοποιημένα, λογικά αίτια- θεωρείται η πιο επικίνδυνη από όλες, επειδή δεν επιτρέπει στους γιατρούς, τους τεχνικούς του σώματος, να επέμβουν.

Έτσι και για τη λειτουργία του κοινωνικού σώματος, εγγυάται ένα σύνολο ροών. Ροών εμπορευμάτων, ανθρώπων, πληροφοριών, ενέργειας. Αυτές οι ροές, μπορούν να διακοπούν, για τους πιο ποικίλους λόγους. Ένα τεχνικό θέμα, για παράδειγμα. Ή μια κλοπή υλικών. Ίσως ένα σαμποτάζ. Όταν συμβεί κάτι τέτοιο, τα αποτελέσματα είναι συνήθως άσχετα. Οι υπηρεσίες κάνουν μια παύση, προκαλώντας μια μικρή δυσφορία, κακή διάθεση, ένα εμπόδιο. Και στη συνέχεια, επιστρέφει η κανονικότητα. Τι γίνεται, όμως, όταν αυτή η διακοπή ροών περάσει κάποια συγκεκριμένα όρια; Τι θα γινόταν αν αυτές οι διακοπές πολλαπλασιάζονταν και διασταυρώνονταν; Τα εμπορεύματα και οι άνθρωποι ρέουν και κυλοφορούν ορμητικά μέσω των δρόμων, δρόμων φτιαγμένων από πίσσα και ατσάλι. Οι πληροφορίες και η ενέργεια ρέουν και κυκλοφορούν ορμητικά μέσω καλωδίων, καλωδίων φτιαγμένων από χαλκό και πλαστικό. Αυτά τα τελευταία χρόνια αναταραχών -μολυσμένα από την ανάγκη για δημοσιότητα, από τη φιλοδοξία της αναγνώρισης- έχουν ενσταλάξει στα κεφάλια πολλών, πάρα πολλών, ότι το μίνιμουμ προαπαιτούμενο για να γίνει πραγματικότητα ένα τέτοιο μπλοκάρισμα είναι η μεγάλη, μαζική συμμετοχή. Μπλοκάρουμε μόνο αν είμαστε πολλοί (γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολλοί· γι’ αυτό πρέπει να πείσουμε πολλούς· γι’ αυτό…). Αλλά, αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτή δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια υπόθεση ανάμεσα σε άλλες.

Για να μπλοκαριστεί ένας δρόμος, δε χρειάζεται πάντα να μαζευτούν εκατοντάδες άνθρωποι. Για παράδειγμα, πριν μια δεκαετία, λίγοι σύντροφοι, με λίγα μέσα, ανάγκασαν τα αυτοκίνητα να κάνουν ουρά σε μια ολόκληρη κοιλάδα. Για παράδειγμα, πριν λίγα χρόνια, μια συνηθισμένη καλοκαιρινή φωτιά, δίπλα σε μια οδική αρτηρία, ανάγκασε μια ολόκληρη μητρόπολη να κατεβάσει ρολά (αυτό συνέβη την ίδια περίπου στιγμή που, στην ίδια μητρόπολη, μερικές δεκάδες συντρόφων συγκεντρώθηκαν για ώρες σε μια πλατεία, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση ενός δικαστηρίου).

Η διακοπή μιας σιδηροδρομικής γραμμής είναι κάτι ακόμα πιο πιθανό. Αυτό συμβαίνει όλο και περισσότερο, σχεδόν παντού στην Ευρώπη, είτε λόγω διάφορων συμβάντων, είτε εκ προθέσεως. Αλλά, είναι κάτι αναπόφευκτο.  Με όλα αυτά τα κουτιά διακλαδώσεων, τους διακόπτες των σιδηροδρομικών γραμμών, τους σηματοφόρους, αυτά τα πανταχού παρόντα καλώδια δίπλα από τις γραμμές, σε μικρά κανάλια, στο έλεος της αμέλειας και της οργής, η πιθανότητα του να συμβεί κάτι γίνεται σχεδόν βεβαιότητα.

Και τα καλώδια; Δεν ισχύει πως τυλίγουν ολόκληρη την περιοχή, εκτεινόμενα προς χιλιάδες κατευθύνσεις, συχνά αθέατα; Δεν ισχύει πως τα βρίσκεις πάντα και παντού, ακριβώς δίπλα σου, πάνω από το κεφάλι και κάτω από τα πόδια σου; Και εδώ βλέπουμε όλα αυτά τα κουτιά διακλάδωσης, τους διακόπτες, τις κεραίες, τα φρεάτια κλπ, τα οποία επιτρέπουν την καθημερινή χρήση κάθε είδους μηχανής. Που επιτρέπουν την καθημερική ρουτίνα. Που επιτρέπουν την καθημερινή ζωή. Ακόμα και αυτό, που είναι συνώνυμο με την εικονική πραγματικότητα, το διαδίκτυο, χρειάζεται καλώδια για να λειτουργήσει. Υποθαλάσσια καλώδια, ακόμα και πολύ βαθιά τοποθετημένα, αλλά καλώδια, που στο τέλος καταλήγουν έξω, στις παραλίες. Όπως ο Ιωνάς, το καλώδιο που συνδέει σπίτια, βιομηχανίες και θεσμούς (οικονομικούς, πολιτικούς και στρατιωτικούς) του Ισραήλ με την Ευρώπη. Και το οποίο έχει το “σημείο εξόδου” του εδώ στην Ιταλία, στο Μπάρι.

Όνειροβασίες, φυσικά.  Δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται η ατομική φαντασία από την αφιέρωση στις υπηρεσίες των συλλογικών επιτακτικών θεμάτων. Αυτό θα επέτρεπε να πάρεις μια ανάσα και έτσι, θα έπαιρνες ελευθερίες, που δεν έχουν εγκριθεί από την κυρίαρχη συνέλευση. Σίγουρα. Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία. Είναι προφανές. Μας συγχωρείτε. Τελειώσαμε εδώ.

Το αρχικό κείμενο δημοσιεύτηκε στα ιταλικά, στο διαδικτυακό μέσο Finimondo (26.12.2013)

Πηγή: Έρεβος

Μέσω: Inter Arma

Tags:

Your Comments

Search

Categories

anti-mail@mail.com

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να δημοσιεύουμε τις ενημερώσεις σας ή τον λόγο σας ( ή για όποιον δήποτε άλλο λόγο ) στο mail: anti-mail@mail.com

Άκου ζωντανά 105 fm

105fm_logo-bones
............................................................


Search

Άκου ζωντανά 105 fm

105fm_logo-bones

............................................................

anti-mail@mail.com

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να δημοσιεύουμε τις ενημερώσεις σας ή τον λόγο σας ( ή για όποιον δήποτε άλλο λόγο ) στο mail: anti-mail@mail.com

Archives

Tags

17Ν 105fm 325 A.L.F. FAI-IRF O ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑΣ punk Άμεση δράση Ανάληψη ευθύνης Αναρχικό Μεταφραστικό/Εκδοτικό εγχείρημα Έρεβος Αναρχικό Στέκι Ναδίρ Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Αντάρτικο Πόλης Αντιφασισμός Ατομικισμός/Αναρχικός Ατομικισμός Αφίσες Εκδόσεις Dark Matter Εξεγερσιακό Κομάντο Ματέο Μορράλ Εξεγερσιακός Αναρχισμός Μέτωπο Αναρχομηδενιστικής Συνείδησης για τη διάχυση του Αρνητικού Μαύρη Διεθνή Μηδενισμός/Αναρχικός μηδενισμός Μπροσούρες-Περιοδικά Νέα Αναρχία Οικοαναρχισμός Σ.Π.Φ. Φυλακές αντιρατσισμός απεργία πείνας βιβλία δίκες διαδηλώσεις-πορείες εγχείρημα αντιπληροφόρησης της Νέας Αναρχίας Inter Arma εκδηλώσεις εξεγερσιακή αλληλεγγύη καλέσματα καταλήψεις καταστολή κρατικές δολοφονίες μπάτσοι - tv - νεοναζί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί πολιτικοί κρατούμενοι προκηρύξεις προσφυγικό - μεταναστευτικό σαμποτάζ στέγαση
January 2014
M T W T F S S
« Dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ceb1

............................................................

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3-rfZkr49eA]

............................................................

Ποίηση

Γράμμα στο γιο μου

Χελιδονόπουλο
και χουλιγκανόπουλο
σου γράφω τούτες τις αράδες
από τη χώρα του μαύρου μεροκάματου
χρόνια φωτός
και το υγρόμετρο βαράει κόκκινο
εσύ είσαι το μέλλον
και η νιότη του κόσμου
σήκωσε τα μανίκια
βάλ’ τα χέρια στο χώμα
σκάψε μια τρύπα
και χώσε μέσα
τ’ ανθρώπινα απομεινάρια
παρακαταθήκη
για τον αρχαιολόγο
της νέας χιλιετίας
και να θυμάσαι πάντα
πατρίδα έχουν μόνο οι δειλοί
να μην ξεχνάς ποτέ
να είσαι σκύλος μαύρος
και αλήτης

Νετσαγεφικούς χαιρετισμούς και τούτα τα χριστούγεννα
Ο γέρος σου

drunk

-----

Στο κατόπι της επικηρυγμένης λευτεριάς

Ένα γλαυκοπούλι εισβάλλει σ’ εθνική επικράτεια

Κινητοποιούνται τα στρατά
ξαραχνιάζεται το κύτος ενός υποβρυχίου…

Σε κάθε γωνιά τοιχοκολλάται
Εκτελέστε τους!
Αποτρέψτε πάσα διαφυγή και εκμυστήρευση του μπλε αποδημητικού!

Blue-Bird

.

.

.

.

.

-----

............................................................

Αφίσσα-Φοίνικας

BZqnD40CcAAUgjo

afissa_proti

leyteria-mayro

afisa_mauropoulos_mytilini_2012

dokim1-telikcebf

anwnimo-11000_antigrafo

afisa9zaaop

28DaysLater_001A

parelaseis-10

poly-klapsa1-copy

antifa
antifasistiki-1-2013
antifa3

lab5

afisa-teliko5b5bj2

Videos

[vimeo]http://vimeo.com/83099879#at=0[/vimeo]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_2HDsXugKxw[/youtube]

[vimeo]http://vimeo.com/37591744[/vimeo]

............................................................

0_2

ma8itika-copy

anti1

antifa14

tumblr_miwn91ebxz1s768fro1_1280
tumblr_mjktgr57pa1s768fro1_500
tumblr_mloiepcrnn1s768fro1_1280

1

21

3

41

aftok-mme

lampros1

cf8341

cf8311

ΑΝΔΡΕΑ-ΣΠΥΡΟ-251x300ΛΥΚΟΙ-268x300keep_the_fight___9398_


css.php